15.05.2017

Sevimli Yavru Fil ve Annesi




MİNİK YAVRU FİL ANNESİNDEN YARDIM İSTİYOR

Fillerin çok zeki oldukları ve sosyal yaşamlarında özelliklede aile içinde sevgi dolu, yardımsever ve zengin duygusal davranışlar sergilediği hep söylenir, söylenmekle de kalınmaz, resimlerle, videolarla kanıtlanır, çoğu insanlarda görmek isteyipde göremediğimiz bu özellikleri.



Aşağıda izliyeceğiniz video da bu güzel özellikleri kanıtlıyor. Video Güney Afrika Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan  "Kruger Ulusal Parkı" nda çekilmiş.



Henüz yeni yeni yürümeye başlayan minik fil ablasının arkasına takılmış, annesi ise arkada koruma görevlisi, birlikte  çıkmışlar karınlarını doyurmak üzere parkın maki alanına.

Nevarki ablasının çıktığı küçük tümsekten, yavru fil bir türlü çıkamaz, uğraşır ama gücü yetmez, bunu gören abla geri döner yardıma, anne ise öndeki kuru otları, çalı çırpıları atar kenara, hortumu ile arkadan itmeye çalışırsada başaramaz, yavru hala çaba içindedir.



Anne fil baktı olacak gibi değil, zeki olduğunu kanıtlarcasına, nasıl olsa yavrusu arkasından gelecektir, hızlı adımlarla yakındaki patika yola doğru yürümeye başlar ve yavruda arkasında, zahmetsizce ablanın bulunduğu yere gelir.



Doğa fotoğrafçısı Susan Nel'in çektiği bu video gösteriyorki söylendiği gibi, filler çok zeki hayvanlardır, yardımı, iyiliği severler ve aile yaşamlarında çok mutluludlar ve oldukça de birbirlerine bağlı ve sevgi içinde yaşamlarını sürdürürler.



Susan Nel, çekim sonrası bir not düşer fillerle ilgili olarak :
Henüz yüremeye başlamış bir yavru fil, onun etrafında koruyucu ve destekleyici bir aile, sevgi yumağı içinde, bütün fillerin hak ettiği bir yaşam tarzı, ama ne yazıkki tutsak filler bu güzelliği yaşıyamıyor.


BENZER KONULAR :
Penguenlerin Dans Gösterisi
Köpek ile Geyiğin Dostluğu
Üç Goril ve Dansları
Kedi , Köpek ve Bebekler
Futbol hastası Kaplumbağa
Yavru kedi, kendisi gibi civcivlerle
Sevimli Yavru fil ve ailesi
Suya düşen köpeği böyle kurtardılar






Bizi Takip Edin

Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder