6.03.2017

Vejetaryen Olmak İsteyen Minik Kız




ANLAMINI BELKİ BİLMİYOR AMA VEJETARYEN OLMAYA TALİP MİNİK KIZ ÇOCUĞU

Evin minik kız çocuğu yemek saatinde önündeti tabağa konmuş hindi etini görünce, başlıyor ağlamaya, et yemek istemiyorum, hayvanları yemek için kesmeyin, onları çok seviyorum diyor.

Yetişkinlerde keşke aynı minik kız çocuğu gibi düşünse, onları öldürmeyin, kesmeyin, yazıktır, onlarında bizler gibi bu dünyada yaşam hakları vardır dese, birlikte bu dünyada yaşamayı öğrenelim, nasıl olsa tüm canlılar için yeteri kadar gıda var, yeryüzünde diye uyarılarda, bilgilendirmede bulunsa ama nerdeee, tamamı hayal bile edilemez.



Edilemez çünkü : 
Konuşmayı öğrenmeden avlanmayı öğrenen binlerce yıl önceki ilkel insan adayının, gücünün yettiğini öldürme, besin olarak kullanma geleneği, gerek avlanma ve gerekse evcilleştirip ona güven vererek ikiyüzlülükle canını alma şeklinde devam etmekte ki, insanoğlunun bir türlü vazgeçemediği ilkelliğin kökeni de bu geleneğe dayanır;

Edilemez çünkü : 
Özellikle semavi dinlerin tamamının kutsal kitaplarında, dünyada insan haricindeki canlı cansız tüm varlıklar insanlar için yaratılmıştır ve insanlar onlar üzerinde, öldürme dahil her türlü yararlanma-kullanma hakkına sahiptir.
Kutsal kitapları derleyenler de, yazanlar da insanlar olduğuna göre, herhalde yazık, onlarda canlı, onlarada biraz hak tanıyalım diyecek değillerya.  

Edilemez çünkü :
Adına devlet denen kuruluşların hemen hemen tümünün kanunları, dinlerin gösterdiği yoldan gitmiş ve hayvanları aynı dinlerde olduğu gibi insanların emrine bırakmış, gelişmiş ülkelerde birkaç göstermelik koruyucu kanunlar dışında.
Özelliklede islam dininin geçerli olduğu ülkelerin hemen hemen tamamında hayvanları koruyucu, kollayıcı ve benzeri konularda hiçbir kanun bulunmaz.

Sonuç olarak dünya olmuş bir güçlüler cenneti, canlılar içinde hayvanlara karşı insanlar, insanlar içinde kadınlara karşı erkekler, devletler içinde güçsüz devletlere karşı güçlü devletler almışlar hakimiyeti ellerine, diledikleri gibi toplumları idare edip durur.



BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR




















Bizi Takip Edin

Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder