26.01.2016

Ölümün eşiğinden kurtarılan köpek



BİR CAN KURTARMANIN VERDİĞİ MUTLULUK

Almanya'da pekte işlek olmayan bir caddedeki arabaların altında saklanmış açlıktan, soğuktan ve pislikten dolayı adeta ölümü beklercesine yaşamaya çalışan cins bir köpek. 

Sahibimi terketti, yada evdenmi kaçtı bilinmez ama insanlardan ürkmüş durumda, bayağı şiddet görmüşki sığınacak yer olarak park halindeki arabaların altını bulmuş, kimlerdir bu çaresiz zavallı hayvanı ürküten, insanlardan kaçmasına neden olan vicdansızlar derseniz yanıtı ortada, Almanya oldu artık, arabıyla, Türküyle ve daha başka milletlerden gelenlerle kozmopolit bir ülke, çoğunluğuda müslüman olduğuna göre.

Gelen göçmenlerin hemen hemen hepsinin ülkesinde sokak hayvanı olsun, yaban olsun nerede sahipsiz bir hayvan görülse anında tepki gösterilir, bağrılır, küfredilir, azarlanır bunlarda yetmezse tekmelenir, sopayla dövülür ve toplum içinden uzaklaştırılr, bu davranışlar oralarda sıradan basit olaylardır.

Bundan dolayı alışıktırlar böyle işkence yapmaya oradaki göçmenler, hani günahlarınıda almayalım derlerya, varsın olsun alalım ama onların vede henüz insan bazında şövenist Almanların işidir kesin böyle vahşi olaylar.

Ve mutlu son, durumu farkedenler anında haber veriyor, ilgili derneklere, vakıflara yada yerel yönetime. Hangisi erken davrandı ise elemanları, insan gibi insanlar, yetişiyor yardıma, yaralı köpeği alıyor, temizlik, tedavi ve sevgi ile normal yaşamına kavuşturuyor. 

Köpek mutlu, bulup getirenler mutlu, tedavi edenler mutlu, herkes mutlu. Ya bizde olsa? Onun kaderide orada ölmekmiş, Allahın işine karışılmaz.




.....Bizi Takip Edin
Bizi Takip Edin

Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder