14.09.2015

Kaplumbağa ve protez bacak(Ekl.)



KESİLEN SOL ARKA BACAK YERİNE PROTEZ BACAK ve YAŞAMA DEVAM

İngiltere'de Highcroft Veteriner Hastanesi'nde sol arka bacağı olmayan bir kaplumbağaya, protez bacak takıldı ve ön tarafına yerleştirilen iki teker ile yürümesi sağlandı.



Bir kaza sonucu sol arka bacağı ağır hasara maruz kalan Touche adlı kaplumbağanın belirli bir müddet geçtiği halde iyileşmeyen ve sıhhatine zarar vereceği öngörülen bacağın kesilmesine karar verilmiş, ancak yara iyileşince, kaplumbağanın yürümekte zorluk çektiği hatta yürüyemediği görülünce, sahibi Lisa Purneli onu doğru Highcroft Hastanesine getirir ve yardım ister.



Veteriner Cerrah Sonya Miles kaplumbağanın tedavisi üstlenir ve öncelikle olmayan bacak yerine bir protez  bacak takılması kararını alır ve bir saatlik bir operasyonla bacak takılır, böylece hayvanın dengesi sağlanmış olur.
Ancak tek arka bacakla hayvanın yürümesi zor olacağından, ön kısmına iki tekerli bir mekanizma takılarak, yaşamına bu şekilde devam etmesi sağlanır.



Lisa sevinç içinde kaplumbağayı alır evine gelir ve onu bahçeye salar, eski günlerine dönen Touche bıkmadan, usanmadan bahçede neşe içinde dolaşır durur.
Başarılı bir operasyonun sonucunda yaşama bağlanan Touche'de, sahibi Lisa ile operasyonu yapan Veteriner Dr. Sonya Melis ve ekibide son derece mutludur artık.

DÜNYADA BENZER OPERASYONLAR
Başta gelişmiş ülkeler olmak üzere birçok ülkede bu ve bunlara benzer operasyonlar yapılmakta, anatomisinde bir eksiklik olan yada ilerlemiş hastalıktan dolayı iyileşmez diye sokağa atılan hayvanlara karşı bu ülkelerde aşırı bir duyarlılık görülmekte, bir can kurtarmanın verdiği mutluluğu tatmak hatta sağlığına kavuşturduğu hayvanla bu mutluluğu paylaşmak artık onlarda bir tutku bir hobi şeklinde kendisini göstermekte. 
                                  Ayağı kırılan bir atı vuran katiller, canavarlar bu güzelliğe ne der acaba

Olayın en can alıcı ve ilginç tarafı ise bu güzellikleri, bu bulunmaz merhamet duygularını, vijdani rahatlamaları yaptıkları iyiliklerle ve de yardımlarla ortaya çıkarırken, hiçbir maddi (Para yahut başka maddi birşeyler elde etme gibi, kaldıki bırakın para kazanmayı hiç tereddüt etmeden onların tedavisi için harcama yapmaları) yada manevi çıkarları (Cennet, cehennem, sevap, günah gibi dini inannışları akıllarına dahi getirmemeleri gibi) düşünmemeleri, onların insanlık bazında erişilmez değerlerini bir kat daha artırmakta.
                                İnsanlara insandan fazla dost olan bu güzel hayvanları mekruh diye aşağı-
                                           lamak isteyen merhamet fakiri insancıklara nasıl hitap etmeli acaba.

Biz müslümanlar olarak olayın en can alıcı değil acı tarafı ise, dünyada ilkellikten kurtulamamış yada gelişme aşamasına dahi gelememiş toplumlarla, gelişmekte olan ülkeler ve islam dünyasında hayvanlara karşı bu duyarlılık, bu yakınlık ve yardım etme duygusu her zaman uzak kalmıştır.

                                Nasıl bir minnet içinde ve teşekkür edercesine, bu bakışı anlıyabilecek
                                           kaç kişi var acaba ülkemizde.

Dünyanın en merhametli, en sevecen Peygamberine sahip olan ki, o meziyetlerine erişilmez yüce ve büyük insan, hadislerinde, kedi gibi, köpek gibi, deve gibi hayvanlarınızı koruyun, onları incitmeyin, elinizden gelirse karşılık beklemeden yedirin, içirin, hasta yada sakat bir hayvan görürseniz onu iyileştirmeye gayret edin der, bir rivayete göre, oturduğu yerden kalkarken, eteğinin üzerinde kıvrılıp yatan ve uyuyan kediyi rahatsız etmemek için eteğini keserek ayağa kalkar ve böyle yüce Peygamberin ümmeti tüm bu güzelliklerden uzak kalır, kedilere nankör, köpeklere mekruh derken Peygamberinin yaşadığı dinle ne kadar büyük tezat uygulamalar içinde bulunduğu acı bir gerçek.
                                Dost kazanmakmı istersin önce yardım etmesini öğren.

İnsanın aklını kurcalamıyorda değil doğrusu, Peygamberimizin vefatından sonra, islami sitelerin de yazdığı gibi kuran'ın kitap haline getirilmesinin ardından birtakım sebebler ileri sürülerek, orijin ayet musaflarının büyük tartışmalar sonucunda yok edilmesi yada yakılması işlevi, acaba bu farklı yorumların gizlenmesi yada ortaya çıkmaması içinmi gerçekleştirilmiştir.

                                Aslında insan olmak çok kolaydır , yeterki sen iste.

Tabiatıyledirki bunun gibi sarsıcı iddiaların gerçek olup olmadığını ulemalar yani islam bilginleri, bizlerden daha iyi bilirler, bilmeleride gerekir zaten de, on tanesini yanyana getirip, on tane yorum yaptırsanız, on tane ayrı yorumla yanıt vermeye çalışırlar, buda ayrı bir tartışma konusu tabi. 













Widget for Blogger by blogokulu.blogspot.com/a>


Share
Bizi Takip Edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder