4.11.2014

Hayvan Sevgisi Üzerine



BEN HAYVANLARI SEVMEM AMA İNSANLARI SEVERİM DİYENLERDEN KAÇININ

Sevgi, insanlar için her şeydir, örneğin ben ailemi ve tüm insanları   severim. Ama  sadece insanları  değil  hayvanları da  çok severim.   hayvanları  sevdiğim için  evimde  evcil   hayvanları  yetiştiririm. 


Dünyada birçok  hayvan çeşidi vardır. Kaplan, Aslan, Zürafa, hayvanlara  vahşi  hayvanlar denir.  kuş, kedi, köpek,  hayvanlar, yani  evimizde  ve bahçemizde  beslediğimiz  hayvanlara  evcil   hayvan  denir. 
Vahşi  hayvanları  evimizde  besleyemeyiz. çünkü  onlar  vahşi  olurlar  örneğin, evinizde  kaplan  yetiştirdiğinizi  düşünün  kaplanlar  etçil  hayvanlar  oldukları için  sizi  ısırabilir. Bu  yüzden  vahşi  hayvanları  evimizde   besleyemeyiz. Çünkü  onlar  vahşi  olurlar .



Hayvanların  İnsanlara  yararları  çoktur. Örneğin arının bal üretmesi, İneğin süt  üretmesi  ve bu  yardımlar   bizim  çok  işimize  yarar . bu  yüzden   hayvanların  İnsanlar  için  önemli  olduğunu  hatırlayalım,  onlara  zarar vermeyelim.  Kısacası  hayvanları  sevelim, ve Onları  koruyalım.  Çünkü,  onların  sevgiye  ihtiyaçları  vardır. 

Şöyle  bir  söz vardır,  Hayvan  sevmeyen  insan  sevmez  diye,  aslında  buradaki  düşünce   bir  canlıdan  karşılık  beklemeden  sadece,  Sadece  sevgi  alışverişinde  bulunmaktadır.  Onun  yemeğiyle, bakımıyla  sadece  iyiliğini  düşünmek. karşılıksızca  yapılan  bir  davranıştır.



Bir  hayvan  sever olmak  için  illaki  evinde  iş yerinde,  hayvan  beslemek  şart  değildir.  Sıcak  yaz  günlerinde   apartman  Önlerine  koyulan  bir  kap  su  bile  onları   mutlu  etmeye  yetecektir. yada  kış  aylarında,  Onlara  geçici   barınak  sağlamak,  hatta  küçük  bir  karton kutusuna  bile  yerleştirmek  bir  canlıya  merhamet  etmenin  hazzını  yaşatır.



Sizlere sonunda  bitirmek  zorundayım cümlemi  Herkes hayvan  sevmek zorundadır. Tabii ki ve  bu kişiyi   kötü, duygusuz  biri   yapamaz,   ancak  sevmediği   için bir  hayvana  zarar  vermesi   Ona  işkence  yapması düşmanca  yaklaşımlarda  bulunması  da  kabul  edilebilir. bir şey  değildir.
Zaten  hayvan  hakları  konusunda  bir  çok  hukuklar vardır. Çok  çeşitli  cezalar  da,  var  bir çok hukuk  sisteminde  yer  almaktadır.

Konuk yazar 
zerrin_ce


BENZER KONULAR

Çaresiz Hayvanları kurtaranlar
Rusya'da özellikle zorda kalmış ve kurtarılmayı bekleyen hayvanları kurtarmak, onları yaşamlarına kavuşturmak için kurulmuş bir insancıl dernek ve kurtarma videoları.


Çocuklar ile hayvanların dostluğu
İnsanların, insan dışındaki canlıları sevmesi, onlarada yaşam hakkı tanıması, çocukluk yaşlarında başlar ve o çocuklar yetişkin olduklarında insan sevgisinide içine alan sevgi yumağına kavuşmuş olurlar.



Şarkı okuyan akıllı papağan
Dünyaca ünlü bir çocuk şarkısının Japon'cası olan "Tatakou o Shiawase Nara Te" adlı şarkıyı okuyan papağan.



Hayvan sevgisi üzerine
Ben hayvanları sevmem ama insanları severim diyen iki yüzlü riyakarlardan kaçının çünkü canlı sevmeyen insan nasıl olurda başka bir canlıyı sever.





Yavru köpeği kurtaran kedi
Çukura düşen yavru köpek ve onu kurtarmaya çalışan kedimiz, sonunda başarıyor.







Share
Bizi Takip Edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder